Decyzje Prezydium NRL z 27 stycznia 2017 r.

Zgodnie z decyzją Prezydium NRL z 27 stycznia 2017 r. Patronat Honorowy Prezesa NRL został przyznany następującym wydarzeniom:

- II Kongres Wyzwań Zdrowotnych, odbywający się w dniach 9-11 marca 2017 r. w Międzynarodowy Centrum Kongresowym w Katowicach, inicjatywa PTWP SA oraz Rynku Zdrowia;

- XVII Kongres Medycyny Rodzinnej z hasłem przewodnim „Hejnał na 25-lecie”, organizowany przez Kolegium Lekarzy Rodzinnych w Polsce;

- październikowe, ogólnopolskie obchody Jubileuszu 50-lecia Unii Polskich Pisarzy Lekarzy, inicjatywa Unii Polskich Pisarzy Lekarzy;

- „Otulinka”, czyli wieloprofilowy program opieki nad wcześniakami oraz noworodkami zagrożonymi zaburzeniami rozwoju oraz nad ich rodzinami wraz z otwarciem specjalistycznego ośrodka terapeutycznego dla wcześniaków i noworodków z zaburzeniami rozwojowymi - inicjatywa Fundacji Pomocy Dzieciom „Kolorowy Świat”;

- XIII Mistrzostwa Polski Lekarzy w Pływaniu, inicjatywa lekarzy-entuzjastów sportowych zmagań oraz Komisji Sportu i Turystyki Okręgowej Rady Lekarskiej w Rzeszowie;

- II Ogólnopolska Konferencja Szkoleniowa „Innowacje w Onkologii”, organizowana przez działające przy Klinice Gastroenterologii Onkologicznej w Centrum Onkologii – Instytucie im. Marii Skłodowskiej-Curie Studenckie Koło Naukowe „Onkoma”;

- konferencja „Zieleń i światło”, organizowana przez Ambasadę Królestwa Niderlandów i Łazienki Królewskie.

Data opublikowania: 2017-01-31 14:59:36