Żywność, która podlega zgłoszeniu do GIS – suplementy diety i żywność dla określonych grup.” Cz. II 
     
    
        
            Cel Szkolenia:
Przekazanie uczestnikom aktualnej wiedzy na temat wymagań prawnych, procedur i zasad wprowadzania do obrotu suplementów diety oraz żywności przeznaczonej dla określonych grup, a także zapoznanie z zakresem działań kontrolnych i nadzorczych prowadzonych przez Inspekcję Sanitarną
Wykładowcy: 
Anna Wawer jest Naczelnikiem Wydziału Suplementów Diety, Żywności Wzbogacanej i Nowej Żywności w Departamencie Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia w Głównym Inspektoracie Sanitarnym. Od sześciu lat zajmuje się zagadnieniami suplementów diety i żywności wzbogacanej. Ukończyła studia na kierunku towaroznawstwo w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. W trakcie studiów, jej głównym zainteresowaniem były tematy dot. bezpieczeństwa żywności, w tym suplementów diety. Z pasją i zaangażowaniem dąży do zapewnienia wysokich standardów bezpieczeństwa żywności oraz zdrowia publicznego. Pracując w GIS, razem z zespołem, zajmuje się monitorowaniem suplementów diety wprowadzanych do obrotu w Polsce, wdrażaniem regulacji krajowych i unijnych w tym obszarze, których priorytetem jest bezpieczeństwo konsumentów.
Program:
Podczas szkolenia zostaną omówione procedury wprowadzania do obrotu suplementów diety, zagrożenia a także działania jakie podejmuje Inspekcja Sanitarna w zakresie nadzoru nad rynkiem suplementów diety.
 
Szkolenie realizowane w partnerstwie z Głównym Inspektoratem Sanitarnym.