Poniżej publikujemy notę prasową dotyczącą XXV Zjazdu Naukowego Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego organizowanym pod honorowym patronatem prezesa Naaczelnej Rady Lekarskiej.

W imieniu Pani Profesor Iriny Kowalskiej - Prezesa Zarządu Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Pana Profesora Leszka Czupryniaka - Przewodniczącego Lokalnego Komitetu Organizacyjnego oraz biura Bachleda Kongresy Eventy zapraszamy do aktywnego udziału i współtworzenia jubileuszowego XXV Zjazdu Naukowego Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego.

Najważniejsze i największe diabetologiczne wydarzenie w naszym kraju odbędzie się w EXPO XXI w Warszawie w terminie 23-25 maja 2024 r.

Do udziału w Zjeździe zapraszamy lekarzy specjalistów: diabetologii, kardiologii, interny, zdrowia publicznego, endokrynologii, pediatrii, medycyny rodzinnej, psychologii, nefrologii i innych specjalizacji, a także pielęgniarki, edukatorów, dietetyków i wszystkich, którzy w codziennej praktyce zawodowej zajmują się opieką nad pacjentami chorującymi na cukrzycę.

Prawidłowo prowadzona, kompleksowa edukacja społeczeństwa oraz stałe podnoszenie kompetencji lekarzy poparte współpracą między specjalistami z różnych dziedzin medycyny, to kluczowe czynniki w walce z cukrzycą – chorobą uporczywą i przewlekłą, która dotyka nie tylko pacjentów i ich rodziny, ale stanowi także istotny problem medyczny i społeczny ze względu na bardzo szybkie rozpowszechnianie się choroby i poważne powikłania jakie wywołuje.

Podczas Zjazdu prezentowane zostaną wyniki najświeższych badań, zalecenia oraz wytyczne dla specjalistów prowadzących pacjentów z cukrzycą i jej powikłaniami. W gronie wykładowców zasiadają szanowani specjaliści z całego kraju oraz wyjątkowi goście zagraniczni, przedstawiciele świata medycyny, nauki i farmacji.

Wydarzenie zostało objęte patronatem honorowym Prezesa Naczelnej Rady Lekarskiej.

Zapraszamy do aktywnego udziału w XXV Zjeździe Naukowym Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego!

Szczegóły dostępne są na stronie wydarzenia: www.25ptd.pl

KONTAKT Z BIUREM ORGANIZACYJNYM:

Bachleda Kongresy Eventy Sp. z o. o.

www.bachledakongresy.pl

e: biuro@grupabachleda.pl